Костюми и декорации

 Знаете ли какво ще рече „тема на сватбата“? Това е рамката, която ще ви позволи да удържите множеството елементи в един стил, за да се получи благозвучно хармонично цяло, а не какофония от множество красиви неща, които събрани заедно, се превръщат в хаотична безвкусица и кич. Темата може да е „Селска сватба“, „Бохемски нощи“, „Принцеса“ и др. Тя ще ви помогне да определите отговорите на всички възлови въпроси като локация, костюми, церемония, декорации и т. н.

 

Роклята и костюмът

Роклята

Сватбените рокли през 2019 са под знака на сватбените рокли на Мегън Маркъл от миналото лято. Формите са изчистени, силуетът се приближава към класическия, линията следва тялото. Материите се отличават с простота и качество. Шевът е безупречен.  Цветът е бял. 

Много впечатляващи са и моделите с ефект на татуировка – безцветен тюлен корсаж, обсипан с дантела и бродерии. Въобще дантелата, бродериите, апликациите са неотменима част от вида на съвременната булчинска рокля. Налагат се дълбоките V-образни деколтета и голите гърбове, голите рамене. Ръкавите липсват или пък варират от кокетните буфани до прилепнали по ръката. Ресни, пера, волани, камъни разнообразяват тоалетите за специалния ден.

Дали ще изберете силует на русалка, или кринолин – важното е вашата сватбена рокля да ви подхожда, да ви е удобна и да ви кара да се чувствате добре. Благосклонно се приема и автентичната булчинска рокля на мама или баба.

 

Косата

Тя изглежда максимално естествено – на букли, вдигната, на плитка или разпусната. В нея може да има цвете, но и перли, кокетна шапка, тиара или традиционен воал.

 

Букетът

Букетите са монохромни или пъстри – умело аранжирани като колорит и вид цветя. Предпочитанията клонят към по-компактните форми. А ако е по-обемен – изберете един голям, впечатляващ цвят със зеленина около него.

 

Костюмът на жениха

За мъжкия костюм препоръчителни са класическите черно-бяла и синя гама и моделите в три части. Но ако не искате да изглеждате толкова строго, изберете по душа – дори каре или различни по цвят сако и панталони.

 

     сватбена декорацияцвят на 2019г.

Декорациите

Въпреки че пастелните нежни цветове са все още много харесвани, все по-честа е играта с ярки, живи, контрастни краски, сред които през 2019 водещ е цветът на годината – „жив корал“. Жълто, синьо, бургунди и зелено – дори тъмни гами, съчетани с внимателно подбран метален блясък на злато, сребро, мед внасят характер и чар в декорите.

Използва се много зеленина, треви и живи цветя в саксии, натурални материали като клонки, ратан, груби естествени тъкани. С тях се оформят арки, големи обемни фигури, малки букети по масите. Впечатляваща е зеленината, висяща на гирлянди над главите на гостите. В синхрон с екотенденциите се предпочитат все повече местните видове. Много ценени, освен розите, са божурите и далиите. О, да – и балони! Много балони – разноцветни – на огромни гроздове и цели стени – въздушни, пъстри, носещи настроение.

Сред материалите за декориране уверено заема мястото си благородното кадифе – било като акцент, като салфетки, или дори като елемент от облеклото.

 

сватбена торта

Сватбената торта

Сватбената торта на 2019 година окончателно слага край на модата на „голите“ торти. Тя е голяма, на етажи, с много сметана, шоколад, плодове, различни вкусове и аромати, богато украсена с глазури с различен цвят и текстура, фондан и захарни фигурки, но и с живи цветя. Предназначена за кулминационния момент на празника, тя е напълно достойна за него! Външният ѝ вид успешно може да изпълнява ролята на контрапункт, но може да е и в унисон с костюмите на двойката и с общата украса.

 

 

 

И запомнете – сватбата е тържеството на вашето обвързване, на любовта ви. Тя е жив празник. Влияе се особено от вашето настроение и поведение и от това на гостите ви. Затова когато празничното утро дойде, се отпуснете и бъдете себе си. Насладете се напълно на любовта си и на всеобщото внимание! Просто бъдете себе си!

 

Тук ще намерите първа част на публикацията – https://eventplus.bg/tendentsii-pri-svatbite-za-2019-chast-parva/