Въпреки че не е ясно как ще се развие пандемията COVID-19, животът продължава. Хората продължават да се женят и да раждат деца, да работят, да имат нужда от обучения и да изпълняват бизнес плановете си. Всичко това означава събития – лични и корпоративни – и много работа по организирането им при трудни и непрекъснато променящи се условия.

Макар и хибридните събития  донякъде да удовлетворяват потребностите на бизнеса, проблемът за безопасното събиране на повече хора на едно място продължава да е сред най-трудните пред бранша. Едно от възможните решения са откритите пространства.

 

Предимства на откритите пространства като сцена за събитието ви

Събитията на открито не са нещо необичайно. Всеки опитен организатор има поне по няколко в портфолиото си. Днес обаче сред типичните достойнства на откритите пространства на първо място се откроява едно много важно предимство:

 

Те позволяват да разположите участниците на безопасна дистанция един от друг.

Освен това

  • пораждат уникални преживявания за гостите ви без особени усилия от ваша страна;
  • дават ви голяма свобода в организацията и оформлението на пространството, на маршрутите и дейностите, на общите срещи и групирането на участниците;
  • предоставят ви оптимални условия за висока продуктивност, спокойно и ползотворно общуване, фотографиране и видеозапис без допълнителен разход на ресурси – единствено с умело използване на естествения декор, дневната светлина, свежестта на въздуха, природните звуци, близостта на водата и т. н.;
  • предлагат сигурност и безопасно, широко поле за действие на хлапетата при частните събития и др.

 

 

Какви открити пространства да използвате

Изборът е изключително богат и зависи от характера и целите на събитието. Най-лесно достъпни са външните площи и терасите на заведенията и хотелите. Те, заедно със стадионите и летните кина и театри, гарантират утвърдени схеми за електрическо захранване, озвучаване, осветление при нужда, комуникации, отличен интернет и т. н.

При подходяща тематика можете да се възползвате от паркове, градини, крайбрежието на реки и езера и разбира се – от морския бряг. Много атрактивни са преживяванията за няколко дни в палатков лагер.

След предварителна уговорка интересна програма може да се реализира на терена на исторически забележителности и музеи, увеселителни центрове, зоопаркове, туристически обекти, природни забележителности и буквално където се сетите и постигнете добра оферта.

Това, че ще трябва да спазвате всички изисквания за безопасност в условията на коронавирус пандемията, едва ли се нуждае от напомняне.

 

Съчетаване на открити и закрити пространства

Откритите площи са много въздействащи и със сигурност ще направят събитието ви привлекателно и запомнящо се. Но те изискват и доста работа при превръщането им във ваша сцена. Наред с получаването на разрешителни от различните институции, грижи за временни химически тоалетни, продукти за защита от насекоми, навеси, непрекъснат достъп до питейна вода (може и бутилирана) и т. н., и т. н., трябва да сте готови бързо да подслоните гостите си при внезапен дъжд, да им раздадете одеяла при захладняване и да преминете към план Б.

Затова мнозина намират за по-практично да комбинират открити и закрити пространства. Така автоматично решават много от посочените проблеми, като запазват предимствата на контакта с природната среда и без усилия преодоляват скуката и досадата от омръзналите  салони на заведенията, конферентните зали и конгресните центрове.

Откритото пространство най-вероятно ще се окаже магнитът, който ще привлече потребителите, ще ги накара да преодолеят колебанията и тревожността си и да изберат точно вашето събитие.

Ние сме „Ивент плюс“  и сме готови да ви помогнем както с откриване на подходящото открито пространство, така и с организацията на цялото събитие. Обадете ни се!