Въпреки налагащата се тенденция бизнес събитията да се провеждат на оригинални и неочаквани места, които им придават индивидуалност и оставят трайни впечатления у участниците, хотелите продължават да са предпочитана територия – особено при организиране на големи конференции и международни форуми. Защо това е така и дали не е признак на инерция и закостеняло мислене?

 

Какви са предимствата на хотела

Хотелът предлага несравнимото удобство да получите пълен пакет услуги на едно място. Не е нужно да водите преговори с множество контрагенти, да тичате от офис до офис, за да проверявате лично как вървят нещата. Когато работите с хотел, решавате едновременно значителна част от основните организационни задачи. Осигурявате си:

  • зала/и за провеждане на основните мероприятия от програмата;
  • техническо оборудване – мултимедия, флипчарт, прожекционен екран, видеоконферентна техника и др.
  • високоскоростен безжичен интернет;
  • кафе паузи, закуска, обяд и вечеря;
  • настаняване на гостите и участниците при комфортни условия;
  • добри възможности за релаксиране и почивка.

 

                         Парк хотел Витоша                           Coop Hotel

 

Какъв тип хотел ще ви гарантира максимално удобство

Разбира се, хотелът от по-висока категория. Но това съвсем не е достатъчно. За специалните потребности на бизнес клиентите и организираните събития са създадени бизнес хотелите.

Според Наредбата за изискванията към местата за настаняване, обнародвана в ДВ, бр. 65 от 25.08.2015 година, бизнес хотелът се определя като „хотел с категория „четири звезди“ или „пет звезди„, в който са осигурени необходимите условия за провеждане на работни срещи, конференции, конгреси, семинари и др.“ В неговите стаи и апартаменти задължително има обособено работно място с компютър и телефон, с всичко нужно за резултатна работа. Предлагат се специализирани офис консумативи и услуги, като разпечатване, принтиране и подвързване на документи, изпращане и получаване на факс, приемане на телефонни съобщения, секретарски, куриерски и преводачески услуги и т. н. Високоскоростният Wi-Fi на цялата територия на комплекса е задължително условие.

 

хотел Земята и хората

Те обикновено са разположени на места с възможност за бърз достъп до всички важни локации в града. Имат паркинг, извършват рент-а-кар услуги и повикване на такси, трансфери от хотела до летището, гарата и др.

Заедно с екстрите и услугите, типични за категориите четири и пет звезди, бизнес хотелите гарантират пълноценно и резултатно провеждане на всяко събитие – от мащабни конференции през обучителни семинари и тиймбилдинги до общи събрания на акционерите, бизнес срещи, международни преговори и VIP събития. А настаняването на важните за вас партньори в такъв хотел ще им осигури възможността да ръководят делата си дистанционно, без да пропускат важни за тях неща.

 

Необходим ли ви е посредник при преговорите с бизнес хотела Оливс хотел

Разбира се, екипите на бизнес хотелите преговарят с удоволствие с всеки потенциален клиент. Но при организирането на голямо събитие, особено с международен характер, има ред тънкости, за които е добре да се консултирате с професионалисти. Подборът на точния хотел е едно от тях. Специалистите добре познават възможностите на различните хотели и капацитета им. Ще изберат най-подходящия за вашите нужди и бюджет и от позицията на постоянен партньор ще постигнат по-добра пакетна цена. Примерно – нали не искате да платите повече за твърде голяма конферентна зала. Тя  ще изглежда празна и ще прави лошо впечатление, дори и когато в нея са всичките поканени от вас участници.

 

В определени ситуации да се доверите на подходящ хотел, е най-разумното, което можете да сторите. Погледнете нашата подборка от добри хотели – може би някой от тях ще е най-точният избор за следващото ви събитие!

 

Вижте списък с хотели подходящи за бизнес събития: