Лятото, несъмнено, е любимото време за организиране на фирмени събития, както за служителите, така и за самите организатори. През този сезон от годината дейностите, свързани с природата, са практически неизчерпаеми – съвместните игри, тренинги, състезания, пикници, спортни предизвикателства и други. Всички те по особен начин успяват да сближават участниците и да укрепят екипния дух и позитивната атмосфера в компанията.

Ето някои от най-добрите идеи как да разнообразите вашите корпоративни събития през летния сезон:

Tематичен пикник

Организирането на фирмен пикник не е нова идея, но е една от най-често използваните. А за това има ред причини – лесно се организира, има безброй различни възможности за забавление на всички участници и не е необходимо да се спазва ясно определена програма. За да е още по-интересно, може да се зададе и определена тема на пикника или да се комбинира с допълнителна тиймбилдинг активност.

Барбекю

Подобно на идеята за фирмен пикник, барбекюто е също добре позната идея, с която да смените офисната обстановка и да сплотите екипа. Хората обичат да имат добро извинение, за да прекарат деня в ядене на вкусно барбекю, а ако искате да добавите допълнителен компонент, можете да го превърнете в цяло състезание по готвене.

Пейнтбол

Пейнтболът е вълнуваща игра, в която всеки иска да вземе участие, тичайки и сражавайки се „в името на компанията“. Преследването на колегите, със съотборниците, е чудесна активност за сплотяване на екипи и постигане на общи резултати.

Картинг предизвикателство

Ако искате да изненадате служите с нестандартно фирмено събитие, с особено висока доза адреналин, за което да се говори дълго време – картинг предизвикателството е вашият най-силен коз.

Плаж, море и още нещо

Организирането на фирмено събитие на плажа е сериозно предизвикателство, особено когато искате да изненадате служителите си с нещо нестандартно. Дали ще заложите на по-лежерни дейности като разходка с яхта или ветроход в някой тих залив по крайбрежието или ще подходите по-смело и екстравагантно с наем на канута, каяци или лодки, главното условие е забавлението отново да бъде е гарантирано.