Организирането на събития през лятото винаги е било особено предизвикателство. С какво да впечатлите гостите, как да създадете незабравими спомени и уникални изживявания, които да се помнят дълго след края на мероприятието? С тази нелека задача се сблъсква всеки организатор, който се стреми да вложи голяма доза оригиналност и креативност, при планиране на цялостната концепция и визия.

Ето някои от най-впечатляващите идеи за създаване на неповторима атмосфера и свеж летен декор, с които да изненадате дори и най-взискателните гости.

Флорални скулптури и венци

Внушителни флорални скулптури, които отразяват изобилието на цветя и плодове през сезона, освен ефектни и запомнящи се, внасят и особен драматизъм във всяко едно събитие. Венците, от своя страна, изглеждат по-деликатно и семпло и придават романтична атмосфера.

Неонови знаци и цветове

Използването на силни и наситени цветове, каквито са неоновите, създава силен и отличителен акцент, разчупва стереотипите на всяка лятна сватба или друго специално събитие.

Плодове като елемент от флоралните аранжировки

Какъв по-добър начин да внесете цвят и едновременно с това да следвате актуалните тенденции. Аранжировките, в които освен цветя има добавени и различни сезонни плодове, набират все по-голяма популярност. Заместете скучните стъклени вази, използвайки обикновен ананас за целта, или ако все пак държите да спазите етикета, заложете на големи и високи вази, които предварително сте напълнили с лимони, ябълки или други подходящи за целта плодове. Ефектът ще ви изненада, а гостите ще бъдат повече от очаровани.

Животински мотиви

Ако мислите, че включването на животински мотиви е характерно само за детските партита, помислете отново! Тенденцията към прости, но колоритни животински теми, като фламингота, едва сега е започнала. Използвайте характерни елементи на животни, за да украсите зоната за напитки или да разведрите тематичните игри по време на партито. Освен оригинален, този акцент ще разчупи атмосферата и ще развесели гостите.