Графиката, 3D визуализацията, музиката

 

Когато отметнете основни неща в организацията на сватбата като мястото на провеждане, храната, булчинската рокля и костюма за жениха, тортата и декорирането, е време да помислите за поканите, забавленията и музиката, за фотографа и някои други организационни моменти от програмата.

 

Графични елементи

weddingТе най-често са върху поканите, тейбъл картите, програмите за празника. Но вече се случва саморъчно написаните обети да бъдат отпечатани върху кърпички и покривки. За поздравителни надписи, закачливи послания и изписване на имената на булката и жениха по декорите все по-често се използва ярък неон.

Поканите са в двете крайности – богато илюстровани ръчно изработени картички върху скъпа хартия или електронни, пестящи ресурс, изпратени на е-майл. Върху тях се поставя специално създаден герб с инициалите на двойката.

 

 

Музиката – за настроение и градус

Като жанр и стил тя изцяло зависи от вашия вкус и предпочитания. Добре ще е да помолите гостите при потвърждаване на присъствието си да посочат от 1 до 3 любими парчета, което много ще ви улесни.

Но дали да се спрете на жива музика или да се доверите на DJ? На сватбените тържества през 2019 се предвиждат и двата варианта – всеки в подходящия момент. Малките акапелни хорове внасят в празника много настроение и са много харесвани.

 

Високите технологии foto wedding

Приложението им е сред най-новите тенденции в организирането на сватбите. 3D визуализациите могат да трансформират и най-скучната бяла стена във вътрешност на пещера или в луксозен декор от замък. Прилагат се за оформление на кътове за снимки, в осигуряването на интерактивни забавления за гостите и оставят у тях незабравими спомени.

 

Сватбените снимки се превръщат в сватбени филми

За задължителна вече се смята фотосесията на двойката на предварително избрано място. Става дума за високохудожествена фотография, изразяваща силните чувства и романтиката, характерни за момента. Но не може да се мине и без така наречените репортажни снимки, които съхраняват за времето неподправената атмосфера на празника, моментните преживявания на гостите, на близките и приятелите, на булката и жениха. Затова се постарайте да намерите фотограф, чийто стил на работа най-пълно съвпада с вашите представи за сватбени снимки.

Уточнете с него какво искате – кратки клипчета за споделяне в социалните мрежи, филмиране на най-важните моменти, документиране на цялата сватба, снимки с дрон и т. н.

 

Подаръци и благотворителност

Редом с екоидеите, много добре приета на сватбите през 2019 година е благотворителността. Ако можете да си позволите да се откажете от подаръците, предложете на гостите си да пуснат приготвената за вас сума в кутия. Определете болницата, защитеното детско селище или дома за хора в неравностойно положение, на които ще ги дарите.

Обикновено и младоженците правят малки подаръци на гостите си. Заменете ги с дребни сладки, а спестената сума подарете на нуждаещи се.

 

Как да завърши сватбата ви wedding time

Според нашата традиция младоженците изпращат и последния гост, преди да се усамотят. Но след сватбата на принц Хари и Меган Маркъл класическата европейска традиция младите да се отправят на сватбеното си пътешествие още след официалната част и танците или просто да се оттеглят след тях, печели привърженици и у нас. Всички гости да ви изпратят на крака в първите ви стъпки по дългия семеен път – какъв по-добър завършек на този ден!

Разбира се, съобразяването с последните тенденции при сватбите през 2019 г. не е задължително. Но те винаги могат да ви подскажат идеи, които ще обогатят вашия празник.

 

Успех и много щастие!

 

Тук ще намерите първата част на публикацията – https://eventplus.bg/tendentsii-pri-svatbite-za-2019-chast-parva/