Всяка година американската компания „Pantone“ обявава кой ще е доминиращият и най-актуален цвят през годината.

През 2018 това е ултравиолетовият – едновременно дързък, драматичен и провокативен, той излъчва и особена доза оригиналност и изобретателност, особено по отношение на най-специалния ден – сватбеният.

Ето едни от най-добрите идеи, вдъхновени от ултравиолетовите тенденции при сватбите този сезон:

Нюанси на виолетово

Тези оттенъци са толкова красиви, че не е нужно да избирате само един! По-светли, по-тъмни, по-светли, по-приглушени … всички те се вписват идеално заедно! Това е палитра, с която не само се работи изключително лесно, но и подхожда на почти всички други нюанси, но при условие, че не се прекалява. В противен случай, рискувате да получите прекалено натрапчива и тежка визия за най-важния ден.

По-малкото означава повече

Включете лилавото в аранжировките с цветя и допълнете оформлението на масите с акценти в лилаво, златисто, за да придадете по-изтънчен вид. Играйте с цветовете и експериментирайте с нови комбинации и форми, но отново с премерена доза.

Нещо сладко

Сладките и десертите могат също да следват модерната ултравиолетова тенденция. Акцентирайте отново върху детайлите, а не върху цялостната визия. От сватбената торта в бяло, с лилави цветя, до коктейлите, всичко зависи от креативността и кулинарните умения на главния готвач.

Букетите

Едно от най-добрите решения, в които да заложите на наситени ултравиолетови нюанси. Изберете сезонни цветя, при които лилавото може да е основен цвят или да изпъква и контрастира на фона на други цветови комбинации.

Подаръци

Изненадайте гостите с малки подаръци, които следват цветовата линия на сватбения ви ден. От ръчно изрисувани меденки до малки бутилки с вино, важното условие е те да са в цвят лилав.