Вечерната сватба е знак за стил и изисканост. Макар че у нас все още се смята за екзотика, много двойки вече я предпочитат. Ако ви предстои сватбено тържество и се чудите, дали да не е вечерно, важно е да оцените всичките предимства и недостатъци при организацията ѝ.

Предимства на вечерната сватба

 • Тя е изключително романтична. Блестящите светлини в мрака, лампички и свещи, сияещи  гирлянди вместо цветя, луната и звездите – като в приказка – осветяват първия ви танц! Какво повече да иска една булка?
 • Вечерните събития носят по-официален характер. От само себе си това променя цялата атмосфера и настроение. Все пак – не прекалявайте с официалностите.
 • Като цяло вечерната сватба е по-спокойна, с по-малко умора от дневната. Имате възможност да се наспите добре. Времето за фризьора и гримьора, за обличането е достатъчно. Нервите и суетенето също са по-малко.
 • Целият празник протича по-стегнато и по-плавно, без дълги паузи между отделните части.
 • Гостите, идващи от далече, ще имат нужда само от една нощувка.
 • Бюджетът на вечерната сватба може да се окаже по-малък – особено ако изберете шведска маса или по-леко меню. 

Вечерна сватба

 

Недостатъци на вечерната сватба

Всяко нещо си има две страни – така е и с вечерните сватби:

 • Има риск снимките ви да не се получат. Светлините в мрака са романтични, но фотографията си има определени изисквания към осветлението. Намерете фотограф с професионално оборудване.  
 • И без това преминаващият бързо сватбен ден ще е още по-къс – и като преживяване и буквално. Със сигурност няма да имате време за всички обичайни сватбени ритуали. Трябва внимателно да подберете кои от тях да вместите в графика на празненството. Не го претрупвайте – хората ще искат и да потанцуват.
 • Някои от гостите ви може би не могат да си позволят нощувка в хотел, което означава, че или няма да дойдат, или ще трябва да им осигурите нощувка.
 • Ресторантът може да има фиксирано време за затваряне или пък забрана за музика след определен час. Ако искате празникът да е по-дълъг, помислете за дискотека.
 • В зависимост от избраното място, вечерята може да е доста по-скъпа от обяда.

 

А има и друга страна и снимките ви може да станат вечерно ефектни.

Вечерна сватба

Направете приблизително разписание за деня на сватбата

Сватбата се нарича „вечерна“, но ангажиментите ви ще започнат доста по-рано . Преди да стигнете до ресторанта, ще трябва да сключите граждански брак и църковен брак, да направите фотосесия и т. н. Затова имайте готовност да започнете около 14 часа.

Проверете предварително колко време ще траят двата ритуала, колко време е нужно за фотосесията. Вземете предвид времето за път от точка до точка. Направете си график, като предвидите и достатъчен резерв, ако някъде нещо се обърка и ви забави. Разбира се, трябва да имате запазен час за гражданското, за църквата – и особено за подходящия ресторант, в който искате да празнувате. Ако успеете да стигнете до него около 18 – 19 часа, ще имате цели  5-6 часа за луд купон. Изберете събота вечер, за да можете да се наспите в неделя и гостите да пътуват спокойно. Проверете лично как изглежда мястото вечер.

 

вечерна сватба

Специфики на вечерната сватба според сезона

Вечерна сватба през лятото и през зимата са много различни преживявания. През лятото голяма част от нея ще е на светло. Това автоматично поставя различни изисквания към декорацията. Ефектното осветление на светло е просто невидимо – мислете за цветя, балони, гирлянди, надписи. В единия случай ще е нужно охлаждане, в другия – отопление.

 

 

Дали сватбата да е вечерна или дневна – важното е да отговаря най-пълно на представите и мечтите ви. Ако имате нужда от помощ, обадете ни се!

 

Това е вашият ден! Бъдете щастливи!