Лятото е идеалният момент за провеждането тиймбилдинги, семинари, тематични партита и още много други мероприятия. Ако вече сте избрали мястото и сте подсигурили забавната програма, то остава да помислите как да изненадате гостите с по-нестандартна визия на менюто от храни и напитки.

Възползвайте се от изобилието на сезона и заложете на някоя от свежите кетъринг идеи, с които е сигурно, че ще постигнете успех.

1.Палитра от свежи зеленчуци

Едно от най-хубавите неща на летния сезон е изобилието от пресни плодове и зеленчуци. Всички цветове на дъгата са налице и ви предизвикват да развихрите въображението си и да заложите на нови и смели кетъринг решения, които включват именно тази цветна палитра от сезонни плодове и зеленчуци. Асортимент от ярки и пъстри салати е чудесен начин, едновременно да изненадате и зарадвате гостите.

2.Сладоледен бар

Нищо не подхожда повече през лятото от сладоледа, така че за следващото ви корпоративно събитие, помислете дали да не направите нещо креативно, вкусно и забавно, което да разчупи и ободри атмосферата! Наемете витрина за сладолед или машина с фунийки и след това позволете на гостите сами да създадат своя сладоледен шедьовър.

3.Барбекю

Когато говорим за идеи за корпоративен кетъринг, не винаги обстановката задължава те да бъдат прекалено формални или изискани. Барбекюто е едно от най-добрите и лесно за изпълнение решения, които лесно могат да подхождат на почти всяко събитие.

Обособете няколко различни зони за барбекю, организирайте т.нар. show cooking или оставете гостите сами да приготвят храната си. А,  защо да не предвидите и барбекю състезание, с което още повече да оживите настроението?

4.Десертни коктейли

Когато температурите се покачат, менюто трябва да е леко и наистина свежо. Повечето гости ще се наслаждават на малко сладко удоволствие, но вие можете да ги изненадате като се откажете от тежките десерти. Вместо това, помислете дали да не поднесете вариация от изкусителни десертни ароматизирани коктейли и да впечатлите гостите с десерти в течна форма.