На 11 и 12 май 2022г., в град Смолян се  проведе кръгла маса и срещна представители на хотели, ресторантьори и бизнес организации.

 

Eventplus.bg бе сред лекторското участие на бизнес форум с тема „Дигитални иновативни инструменти за развитие на конгресен туризъм“, организиран в Родопски туристически район.

 

Пред местни хотелиери и ресторантьори бе представена платформата eventplus.bg и дигиталното специализирано издание Events Guide, което съдържание е насочено в полза развитието на районите и дестинациите в България.

Ралица Иванова и д-р Надежда Костадинива дадоха акцент на условията и потенциала за развитието на конгресния туризъм в Родопския район. Те обърнаха внимание на необходимостта да се прилага детайлен подход към специализираните видове туризъм, какъвто е и конгресния, в традиционно добре развитите туристически райони. „Местното културно наследство, фестивалите, забележителностите, кулинарията могат да се превърнат в притегателен фактор за привличане на класния конгресен и делови турист“, подчертаха участничките.

Събитието се проведе в сградата на община Смолян и бе част от проект „Инициатива за капитализиране на перспективите на туризма в региона“.

 

Events Guide в Смолян

 

     

 

Надежда Костадинова и Ралица Иванова   Ралица Иванова  Надежда Костадинова

 

След събитието екипа посети лично и някои от емблематичните обекти в района предлагащи конгресни услуги.