На 9 май 2017 година платформата Eventplus.bg прави своя дебют в онлайн пространството и се превръща в първия специализиран сайт, в който бързо, лесно и с нужната функционалност  може да се открие подходящо място за събитие от всякакъв тип. Няколко години по-късно нейни доверени партньори стават над 400 обекта, а броя на регистрираните запитвания надхвърля 2 500.

На 20 май тази година, в компанията на колеги и партньори от туристическия бранш, но и не само, Eventplus.bg отпразнува своя четвърти рожден ден. Събитието се състоя в столицата, а първите четири свещички върху тортата пламнаха на открита панорамна тераса в центъра на града. Сред гостите на тържеството не липсваха и популярни лица – приятели на платформата, подкрепящи дейността и инициативите на Ивент Плюс БГ.

По време на събитието Ралица Иванова – основател и управител на платформата, запозна гостите с новостите и подобренията на сайта като обърна внимание на това, че главна цел е устойчивото нарастване на потребителската му ефективност.

Най-новата инициатива на Ивент Плюс БГ бе поставена като основен акцент в представянето на компанията. Тя се състои в съставянето на специализирано издание в помощ на организаторите на събития – EVENTS GUIDE. То се изработва с основното партньорство на катедрата по туризъм при Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий“, а голяма част от информацията, нужна за сътавянето му се набира от студенти, обучаващи се в специалността. Основна цел на EVENTS GUIDE е да популяризира страната като подходящо и разпознаваемо място за събитиен туризъм чрез поредица от статии, представящи даденостите и предимствата на градовете и районите в България. Повече детайли за процеса и текущата работа по т. нар. гайд поднесе Надежда Костадинова – преподавател в катедтара и ръководител на студентските екипи, включени в проекта.

Основателката на Ивент Плюс БГ подчерта необходимостта от партньори и съмишленици, които да допринесат това издание да стане факт в туристическата реалност на България.

 

Ралица Иванова       Ралица Иванова Ивент Плюс

 

Нуждаем се от реално подадена ръка, за да може EVENTS GUIDE да докаже полезността си. За финансирането му са необходими спонсори и рекламодатели, наши съмишленици, с които заедно да направим събитийния туристически продукт на страната ни по-видим, търсен и разпознаваем. Имаме обаче и още една мисия – да подпомогнем знаещите и можещите. 5% от всяко платено участие се заделя за стипендия за изявен студент в специалност „Туризъм“, а вие като предприемачи получавате достъп до обучаемите в тази специалност. Така имате реална възможност да обезпечите бизнеса си с кадри, моделирани за него още в университета.“

Фирмения празник уважиха и представители на Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ) и лично нейния главен изпълнителен директор д-р Мария Попова-Христова. Ралица Иванова изказа благодарност за отдаденото партньорство и желание за подкрепа в новото начинание.

 

д-р Мария Попова-Христова     Ники Кънчев

 

Тържеството продължи със забавна викторина. Гостите на партито бяха предизвикани да дадат отговори, свързани с дейността и инициативите на eventplus.bg. Верен на своето амплоа, Ники Кънчев също не пропусна да зададе въпрос на събралата се своеобразна публика. Този път обаче наградите раздаде Ивент плюс БГ. Бутилка вино от избата на Вила Мелник получи Александър Алексиев, представител на компания за съвременни решения в биометричната сигурност. Изключително добър резултат извоюва и Християн Стоилков, създател на платформа за развитие на презентационни умения.

 

томбола      томбола

 

Виктор Гусев     Ники Кънчев

 

В томбола пък бяха раздадени награди от катедрата по туризъм при ВТУ. Тишърти с лого отидоха при Хепи Ванче – победител в последното издание на телевизионния формат „Фермата“ 6 и Ники Кънчев. Фотопътеводители, дело на студентите, представящи малко популярни места с лично заснети фотоси, получиха още шестима от гостуващите на партито приятели на Ивент Плюс БГ.

 

Rooftop Birthday Party

 

Сред гостите имаше представители на хотелиерския и събитийния бизнес, на туроператорски и турагентски компании, браншови организации и др.

Любезни домакини на събитието бяха Missia23 – креативно споделено пространство и център за събития. Подбраните вина – бяло, червено и розе бяха на Вила Мелник – семейна винарна с над двестагодишна документирана история в лозарството и винарството. Тортата със знака на EventPlus, както и останалите вкусни изкушения осигури Didy’s Cakes&sweets. А за фотовизията на тържеството се погрижи IvaSun Photography.

 

Вила Мелник

 

 

            

 

? Всички снимки от събитието разгледайте от тук: Rooftop Birthday Party  ??