Практици ще предават опита си на бъдещи организатори на събития

 

Доскоро у нас нямаше организация или място, което да обединява практици и професионалисти в управлението на събития и да предава знанията и опита им към навлизащите в сферата на Ивент мениджмънта. Доскоро, защото на 20.02.2020 г. беше открита първата Академия за управление на събития в БългарияMy Event Academy.

 

 My Event AcademyЗа над 100 души – бъдещи посланици на Академията събитието разкри каква е мисията на My Event Academy: хората със страст към правенето на събития да могат да научават повече за това, което обичат да правят най-много – планирането и организирането на различни събитийни формати. Това е мечтата на създателката на My Event Academy – Марина Григорова, която се впуска в начинанието по създаване на Академията преди две години. „В Академията ще има място за всички – професионалисти в областта, бъдещи организатори на събития и любители на правене на събития в личен и професионален план. Обръщаме специално внимание и на компаниите, които наемат специалисти за организиране на събитията им – те ще могат да изпратят своите служители на обучение при нас, за да си гарантират по-високо качество.“, споделя Марина, която има дългогодишен опит именно в организирането на събития.

 

 

 

Собствен почерк и стил – на това залага Академията, в съчетание с международни и местни партньорства в сектора на Ивент мениджмънта. Ето и какво предстои в Академията:

  • Основен клас Събитиен мениджър, в който се включват основни теми за всеки организатор на събития като: компетенции и задължения на събитийния мениджър, обща структура по създаване на събитие, комуникация с клиенти и подизпълнители, изготвяне на бюджетна рамка, концепция и реализиране на криейтив сценарий, събитие чрез преживяване и много други.

Първият Основен клас в Академията ще стартира през април, с продължителност 3 месеца, а участниците в него ще могат да получат международно призната диплома при успешно завършване.

  • Тематични Обучителни класове, които ще покриват специфични знания и умения за провеждането на: Детски празник, Сватба, Бизнес събитие, Частно събитие, Събитие с кауза, Фестивал и Спортно събитие. Автентична нотка ще прибави клас Български традиции, чрез който Академията цели да покаже как традициите ни могат да са част от съвременните събития за различни поводи.

 

My Event Academy

 

My Event Academy си партнира с Международно Висше Бизнес училище, където ще се провеждат част от обученията. Фокусът ще е върху практичните знания и умения – чрез интерактивни лекции, решаване на реални казуси, симулации на работни ситуации и други практически задачи.

Пълният линк към всички снимки от събитието за откриването на My Event Academy може да разгледате тук:

 

Event Plus BG споделя този материал като посланик на Академията