Events Guide

 

Привлечете повече клиенти и по-креативни и отговорни служители, станете част от популяризирането на България като топ дестинация за събитиен туризъм. Включете се към инициативата на EventPlus в партньорство със специалност „Туризъм“ при  Стопански факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“

 

👉Предлагаме на нашите бъдещи и настоящи партньори да позиционират бизнеса си в професионалната платформа eventplus.bg и специализираното издание Events Guide (сборник с информационни материали в помощ на организаторите на събития).

 

☝️Тези които са част от партньорската програма на eventplus.bg имат възможност да се включат с разширено представяне на преференциална цена. 

Няма да бъдат изключвани места за събития, които не са част от платформата. Но те не се възползват от онлайн присъствие и допълнително позициониране.

 

 

ИЗБЕРЕТЕ ВАРИАНТ ЗА РАЗШИРЕНО ПРЕДСТАВЯНЕ

Членство в платформата  +  допълнителна реклама в Events Guide *

Получавате:

Специализирано представяне в eventplus.bg, с което клиентите ви намират по различни критерии при търсене

+

207 лв.

за присъствие в Events Guide:

 • в списък на местата за събития, с активен линк към профила ви в eventplus.bg;
 • присъствие в авторска статия с определени ключови думи, с активен линк към партньорския ви профил в eventplus.bg.

 

Искам да участвам

 

B

Членство в платформата  +  допълнителна реклама в Events Guide *

Получавате:

Специализирано представяне в eventplus.bg, с което клиентите ви намират по различни критерии при търсене

+

297лв.

за присъствие в Events Guide:

 • в списък на местата за събития, с активен линк към профила ви в eventplus.bg;
 • присъствие в авторска статия с определени ключови думи, с активен линк към партньорския ви профил в eventplus.bg.
 • имиджово позициониране в авторската статия със снимков материал и информация за обекта, заедно с активен линк към партньорския ви профил в eventplus.bg.

 

Искам да участвам

 

С

Членство в платформата  +  допълнителна реклама в Events Guide *

 Тарифи за реклама на място за събитие:

  + цяла страница (А4) (210х297 мм) – 197лв. 

 

  + 1/2 страница (А5) (210х148мм) – 157лв. 

 

  + 1/3 страница (210х99мм) – 137лв.

 

  + 1/2 страница (105х297мм) – 97лв.

 

  + 2 вътрешни страници (420х594мм) – 297лв.

 

  + ИНТЕРВЮ – 490лв. 

Интервюто ви помага да акцентирате лично върху важните за вас бизнес детайли

 

  + ПРЕДСТАВЯНЕ – ПР материал за представяне на марка/продукт/услуга – 350лв.

 

 

Заявете участие на

info@eventplus.bg

 

 

 

 * Предложението е актуално за нови или настоящи партньори на EventPlus.bg , заявили или подновили абонамента си през 2021 г.

!!! Формата и визията на Events Guide няма да бъде променяна във времето. Т.е. заявените рекламни позиции няма да бъдат заменяни с нови.

Не важи за план Basic. Тези които се включат с план Basic, ще бъдат представени само като част от конкретния град/район. Например: https://eventplus.bg/mestazasabitia/?locations=veliko-tarnovo

Обявените цени са актуални до края на месец ноември 2021г.

 

 

Често задавани въпроси:

Каква е нашата мисия?

Заедно да популяризираме България като търсена и предпочитана дестинация за събитиен туризъм.

Какво включва партньорската програма?

Партньорската ни програмата е гъвкава и предлага различни възможности за представяне и реклама, според бюджета и нуждите ви.

 

 

1.


Привличате нови клиенти и ставате част от популяризирането на България като топ дестинация за събитиен туризъм

Ставайки партньор на EventPlus участвате и в специализираното издание Events Guide (сборник с информационни материали в помощ на организаторите на събития), разработен от академичен екип от специалност „Туризъм“ при Стопански факултет на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, чиято цел е да постави България на картата на събитийния туризъм и да генерира по-голям интерес от страната и чужбина.

 

2.


Използвате специализиран маркетингов канал пред тясно таргетирана аудитория
Имате собствен профил в платформата EventPlus – посредник между вас и организаторите на събития. Функционалностите му са разработени така, че да ви помогнат да се представите възможно най-пълно с текст, снимки, видео или 360-градусово заснемане.

 

 

3.


Специално за хотели – можете да представите цялата си база, за да ви откриват по повече критерии: хотел, зали, ресторанти, настаняване
Представяте цялостната си услуга пред организаторите на събития: зали за събития + възможности за храна + настаняване + открити площи + други активности + паркинг + СПА център и т.н.
За да маркетирате по-лесно отделните услуги, представянето на всяка от тях е с отделен линк.

 

4.


Организаторите на събития се свързват директно с вас чрез формата за получаване на запитвания
Директната форма за получаване на запитване съкращава времето за връзка с вас и повишава интереса към вашите продукти и услуги. Организаторът е все още с пресни впечатления от вашето представяне и е склонен да се свърже с вас на момента. С формата за запитване ние само го улесняваме.

 

5.


Представяте вашите ТОП оферти пред нашата, специализирана аудитория
Можете да представите свои специални предложения и промоции в секция „ТОП оферти“ в две категории „Туристически оферти“ и „Бизнес оферти“. Така те имат още по-голяма видимост от аудитория, която вече е формулира доста конкретно търсенето си и е по-близо до реализиране на поръчка.

 

6.

Визуализирате вашите зали с предимство чрез ВИП позиция
Достигате до 5 пъти повече потребители, когато вашите зали се визуализират с предимство при търсене в търсачката на EventPlus. Продуктите и услугите с ВИП позиция се визуализират на първа или втора страница в съответната категория.

 

 

 

7.


Публикувате информация за вашите събития пред нашата аудитория
Показвате възможностите на вашите зали в действие, привличате интереса на потенциални партньори и клиенти, работите за изграждане на вашия имидж в професионалната общност и стигате до нови аудитории.

 

 

8.


Представяте залите и услугите си така, че всички ги виждат веднага, ако участвате в „Event Plus препоръчва“
Участието в тази секция ви носи в пъти повече импресии и кликове. Това са първите предложения, които виждат потребителите, съответно повишава се шансът да получите запитвания и да реализирате сделка.

 

 

9.


Получавате допълнителна реклама – представяне в профилите на EventPlus в социалните мрежи, в Youtube канала и имейл бюлетина ни, и публикуване на ваш ПР материал
Стигате до максимален брой наши посетители, клиенти и партньори. Представяте възможно най-пълно и атрактивно своите продукти и услуги пред аудитория, която наистина се интересува от тях. EventPlus привлича организатори на събития, HR, които организират вътрешнофирмени събития на големи компании и крайни клиенти, които търсят зали и услуги за различни свои ивенти.

 

10.


Подобрявате вашата SEO оптимизация и можете да се позиционирате по-добре в Google
EventPlus е отлично оптимизиран за ключовите думи, по които търсят и вашите клиенти. Като се включите в нашата платформа и сложите в нея линкове към своя сайт, печелите двойно: 1. намират ви повече потенциални клиенти; 2. подобрявате позиционирането си в Google.

 

11.


Представяте вашите събития, PR материали и оферти с директна дисплей реклама
Поставяте ваш банер в секция „Актуално“, където публикуваме новини и статии, интересни и полезни за нашите клиенти и осигурявате допълнителна видимост за вашите оферти.

 

 

 

Искам да участвам

Какво представлява специализираното издание Events Guide?

Ивент Плюс БГ ЕООД, в партньорство със специалност „Туризъм“ при Стопански факултет на Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“, подготвя специализирано издание, чиято основна цел е популяризирането на събитийния туризъм в България.

Изданието ще съдържа синтезирана специализирана информация във вид на статии, разработени на базата на научно-изследователска методология и представящи възможностите, които предлага България за провеждане на събития от различен тип.

Изследователската работа е подчинена на най-новото туристическо райониране на страната. И обсега на проучването попадат следните туристически райони: Бургаски черноморски, Варненски черноморски, Родопски, Рило-Пирински, ТР Долината на розите, Тракийски, Старопланински, Дунавски. Освен осемте райони са подбрани и осем града, определени като такива с висок потенциал за формиране на събитиен туристически продукт. Софийски туристически район на този етап не се разглежда, тъй като това е единственият район, с основна специализация делови/MICE туризъм, представляващ голям дял от събитийния. Това, обаче не изключва колабориране и включване на района и столицата в последващ вариант на EVENTS GUIDE.

Разработката на Events Guide е планирана да е в дигитален формат.

и на два езика:

 • български,

 • английски.

Ще бъде публикуван в сайта на платформата www.eventplus.bg.

Формата и визията му ще останат непроменени във времето. 

Сборникът ще бъде представен пред максимално най-широк кръг таргетирана аудитория, търсеща места за организиране на събития.

Статиите в изданието се разработват от студенти и преподаватели на катедра „Туризъм“ при СФ на ВТУ. В тях ще се синтезира и официализира актуалната информация относно възможностите, които предлага България за провеждане на събития от различен тип.

 

Кой може да участва в Events Guide?

Всички собственици на:

 • конферентни зали, заведения за хранене и развлечение в хотели, 

 • зали за тържества и самостоятелни зали и заведения за хранене и развлечения,

 • специализирани конгресни центрове,

 • открити пространства,

 • други подходящи места/бизнеси/услуги. Пишете ни, ако смятате, че вашето е от тях и искате да го включим в Events Guide.

Тези които са част от партньорската програма на eventplus.bg  участват с разширено представяне при преференциални условия, а тези които се включат с план Basic, ще бъдат представени само като част от конкретния град/район.

Например: https://eventplus.bg/mestazasabitia/?locations=veliko-tarnovo

!!! Няма да бъдат изключвани места за събития, които не са част от платформата. Но те не се възползват от онлайн присъствие и допълнително позициониране.

 

Искам да се включа

 

Какво получавате, ако се включите в Events Guide?

 • По-голяма популярност на вашите услуги/ места за събития, съответно, те ще станат по-видими и търсени от организаторите;

 • Участвайки в платформата и специалното ни издание Events Guide, стигате до аудитория, която активно търси, сравнява и потребява продукти и услуги в събитийния сектор;

 • Поставяте себе си и страната на европейската карта на събитийния туризъм – това ви отваря нови бизнес възможности. Колкото повече места за събития се включат в платформата и специалното ни издание Events Guide, толкова по-лесно ще формираме т.нар. MICE предлагане в България. Ако страната ни се утвърди като дестинация за събитиен туризъм, печелим всички;

 • Помагате за формиране на качествени кадри за вашия бизнес. Участието ви предлага възможност за работа със студенти в специалността, които да наблюдавате, подбирате и насочвате към професионално развитие, подходящо за целите на вашия бизнес;

 • Имиджово позициониране и т.н. 

 

  Привлечете повече клиенти, станете част от популяризирането на България като

топ дестинация за събитиен туризъм

👉  Включи се сега! Участвай в Events Guide!

 

 

Има ли възможност да се включа с допълнителна реклама в Events Guide?

Да, разбира се!

☝️Тези които са част от партньорската програма на eventplus.bg имат възможност да се включат с разширено представяне на преференциална цена. 

Няма да бъдат изключвани места за събития, които не са част от платформата. Но те не се възползват от онлайн присъствие и допълнително позициониране.

 

👉  Какво получавате, ако се включите в Events Guide с разширено представяне: 

 • По-голяма популярност на вашите услуги/ места за събития, съответно, те ще станат по-видими и търсени от организаторите;

 • Участвайки в платформата и специалното ни издание Events Guide, стигате до аудитория, която активно търси, сравнява и потребява продукти и услуги в събитийния сектор;

 • Поставяте себе си и страната на европейската карта на събитийния туризъм – това ви отваря нови бизнес възможности. Колкото повече места за събития се включат в платформата и специалното ни издание Events Guide, толкова по-лесно ще формираме т.нар. MICE предлагане в България. Ако страната ни се утвърди като дестинация за събитиен туризъм, печелим всички;

 • Помагате за формиране на качествени кадри за вашия бизнес. Участието ви предлага възможност за работа със студенти в специалността, които да наблюдавате, подбирате и насочвате към професионално развитие, подходящо за целите на вашия бизнес;

 • Имиджово позициониране и т.н. 

 

 

АКО СИ ПАРТНЬОР НА ПЛАТФОРМАТА ИЗБЕРИ ВАРИАНТ ЗА ПРЕДСТАВЯНЕ В EVENTS GUIDE

Членство в платформата  +  допълнителна реклама в Events Guide *

Получавате:

Специализирано представяне в eventplus.bg, с което клиентите ви намират по различни критерии при търсене

+

207 лв.

за присъствие в Events Guide:

 • в списък на местата за събития, с активен линк към профила ви в eventplus.bg;
 • присъствие в авторска статия с определени ключови думи, с активен линк към партньорския ви профил в eventplus.bg.

 

Искам да участвам

 

B

Членство в платформата  +  допълнителна реклама в Events Guide *

Получавате:

Специализирано представяне в eventplus.bg, с което клиентите ви намират по различни критерии при търсене

+

297лв.

за присъствие в Events Guide:

 • в списък на местата за събития, с активен линк към профила ви в eventplus.bg;
 • присъствие в авторска статия с определени ключови думи, с активен линк към партньорския ви профил в eventplus.bg.
 • имиджово позициониране в авторската статия със снимков материал и информация за обекта, заедно с активен линк към партньорския ви профил в eventplus.bg.

 

Искам да участвам

C

Членство в платформата  +  допълнителна реклама в Events Guide *

Тарифи за реклама на място за събитие:

    + 2-ра корица – 450лв.

    + 3-та корица – 350лв.

    + 4-та корица – 350лв.

    + 2 вътрешни страници – 310лв.

    + 1 вътрешна страница – 170лв.

    + ½ вътрешна страница – 125лв.

    + интервю – 490лв.

Интервюто ви помага да акцентирате лично върху важните за вас бизнес детайли

 

Заявете участие на

info@eventplus.bg

 

 * Предложението е актуално за всички нови или настоящи партньори на EventPlus.bg , заявили или подновили абонамента си през 2021 г.

!!! Формата и визията на Events Guide ще бъде налична в непроменен вариант в онлайн пространството. Т.е. заявените рекламни позиции няма да бъдат заменяни с нови.

Не важи за план Basic. Тези които се включат с план Basic, ще бъдат представени само като част от конкретния град/район. Например: https://eventplus.bg/mestazasabitia/?locations=veliko-tarnovo

Обявените цени са актуални до края на месец октомври 2021г.

 

С какво студентите по туризъм допринасят за Events Guide?

Студентите в специалност „Туризъм“ при Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“ прегърнаха идеята да бъдат част от специализираното издание EVENTS GUIDE. Работен екип проучва характеристики на подбрани по определени критерии места за събития. Те ще послужат за изготвяне на аналитичната част от изданието и съставяне на осемте материала за всеки от туристическите райони на България.

Защо да участвам в проучването на специализираното издание Events Guide?

Предоставянето на данни за Вашия обект за събитие е безплатно. По този начин Вие ставате съпричастен с идеята заедно да предоставим ясна картина за условията за събитиен туризъм в страната. Така формираме неговия разпознаваем облик и достигате директно до Вашите клиенти.

Каква е добавена стойност на участието ви?

ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ НА ВАШЕТО УЧАСТИЕ

EventPlus подкрепя развитието на кадрите в туризма!

✅  5% от абонаментната ви такса отива за основаването на стипендия в подкрепа развитието на изявен студент от специалност „Туризъм“. Така вие ставате наш партньор в каузата, като получавате приоритетен достъп до студентите в специалността. Това ви дава възможност да:

 • подбирате отговорни и креативни кадри за вашия бизнес;

 • наблюдавате пряко работата на студентите, да преценявате лично техните качества и умения;

 • участвате в процеса на обучение като лектор по предварително избрана тема;

 • популяризирате ваши стажантски програми, месечни стажове, практики, т.н.;

 • привличате студентите като участници за други ваши инициативи.

Мога ли да участвам в Events Guide, без да съм партньор в платформата eventplus.bg?

Да, можете! 

 

Ето какви са условията: 

Тарифа за реклама в Events Guide **

+ цяла страница (А4) (210х297 мм) – 277лв. 

 

  + 1/2 страница (А5) (210х148мм) – 217лв. 

 

  + 1/3 страница (210х99мм) – 187лв.

 

  + 1/2 страница (105х297мм) – 137лв.

 

  + 2 вътрешни страници (420х594мм) – 417лв.

 

  + ИНТЕРВЮ – 637лв. 

Интервюто ви помага да акцентирате лично върху важните за вас бизнес детайли

 

  + ПРЕДСТАВЯНЕ – ПР материал за представяне на марка/продукт/услуга – 457лв.

 

👉 Заявете участие на info@eventplus.bg

 

** Важи за места за събития, както и други бизнеси и услуги, които виждат полза от позиционирането си в Events Guide без да са партньори на платформата EventPlus.bg

При необходимост Ивент Плюс БГ ЕООД, си запазва правото да променя условията за участие.

Къде и как ще се разпространява Events Guide?

Първото специализирано издание Events Guide ще се намира в сайта на платформата www.eventplus.bg и ще се разпространява чрез нашите канали и потребителски бази, както и чрез нашите стратегически, институционални и медийни партньори. 

Ще достигне до над 2 000 000 потребители и над 1 800 бизнеса. 

Информацията е към днешната дата. Данните постоянно се обновяват и разширяват.

 

Искам да се участвам

ДОБАВЕНАТА СТОЙНОСТ НА ВАШЕТО УЧАСТИЕ

 

EventPlus подкрепя развитието на кадрите в туризма!

👉 5% от абонаментната ви такса отива за основаването на стипендия в подкрепа развитието на изявен студент от специалност „Туризъм“. Така вие ставате наш партньор в каузата, като получавате приоритетен достъп до студентите в специалността. Това ви дава възможност да:

      ✅ подбирате отговорни и креативни кадри за вашия бизнес;

      ✅ наблюдавате пряко работата на студентите, да преценявате лично техните качества и умения;

      ✅ участвате в процеса на обучение като лектор по предварително избрана тема;

      ✅ популяризирате ваши стажантски програми, месечни стажове, практики, т.н.;

      ✅ привличате студентите като участници за други ваши инициативи.

 

 

Включете се сега

 

🤝 Искате да се включите като спонсор, партньор или имате идеи или въпроси? Свържете се с нас да обсъдим възможностите на тел.: 0878 533 233 

 

 

С подкрепата на: 

           Event Plus BG

 

 

 

 

Институционални партньори

Писмо Министерство на туризма

 

Писмо Министерство на туризма   invest-sofia

 

 

 

 

 

 

 

Браншови партньори

български туристически съюз

 

Бъдеще за туризма

 

Асоциирани партньори

Българска асоциация за управление на хора        

 

 

Медийни партньори

 

 

 

 

Свързани статии:

EventPlusBG подготвя първото специализирано издание в полза на събитийния туризъм

Evеnts Guide – по пътя на една идея

България ще има специализирано издание в полза на събитийния туризъм 

EventPlusBG с призово място на годишните награди на B2B Media

Изданието EVENTS GUIDE бе представено на слушателите на РАДИО СОФИЯ

Екипът на Events Guide Bulgaria посети хотели и партньори от Централна и Източна България